L’emprenedora Pepita Marín Rey-Stolle ha estat reconeguda amb el Premi Fundació Princesa de Girona Empresa 2020. El nom de la premiada s’ha conegut després de la reunió telemàtica d’un jurat d’experts que ha estat presidit pel fundador de Kibo Ventures Aquilino Peña i integrat per la directora de Google for Startups EMEA Sofia Benjumea; l’enginyer aeronàutic i Premi FPdGi Empresa 2018 José Miguel Bermúdez -que ha exercit com a secretari-; la directora general de Facebook Espanya Irene Cano; l’economista Fernando Fernández, l’empresari i emprenedor Bernardo Hernández, i el matemàtic i economista César Molinas.
El jurat ha reconegut de forma unànime la trajectòria d’aquesta jove cofundadora de We Are Knitters (WAK)-una marca en línia que ven kits per teixir a nivell mundial- per «saber unir tradició i modernitat, reconvertint la tradició ancestral de teixir en un hobby modern». A més, ha afegit que «amb la seva visió ha construït, conjuntament amb el seu cofundador, una empresa rendible, d’elevat creixement i que exporta el 95% de les seves vendes gràcies a les seves altes dosis d’entusiasme, resiliència i determinació».
El president del jurat, Aquilino Peña, ha assegurat que també els ha cridat l’atenció «la important comunitat de teixidors que aquesta jove ha sabut construir en xarxes socials amb més d’un milió de membres».
En un missatge telefònic, Pepita Marín Rey-Stolle ha agraït aquest reconeixement assegurant que «és un honor entrar a formar part de la família de premiats de la Fundació». També ha destacat que «quan vaig començar aquest camí amb 23 anys al costat del cofundador de We Are Knitters, Alberto Bravo, mai vaig imaginar que portaríem l’empresa fins aquí».
La Fundació es va veure obligada a suspendre les activitats de la Gira de Proclamacions previstes a Logronyo -el passat 12 de març – Premi Arts i Lletres- i a Toledo, aquest matí, donada l’excepcionalitat per l’impacte del COVID 19, i a convocar als seus jurats en reunions telemàtiques, mantenint el calendari previst.
Biografia de la premiada
María José (Pepita) Marín Rey-Stolle (Madrid, 1987) és graduada en Administració i Direcció d’empreses, amb menció internacional per la Universitat Pontifícia de Comillas i la Management School de Reims (França). Amb tan sols 23 anys i després d’un any treballant en una consultoria multinacional, el 2011 va decidir cofundar We Are Knitters (WAK), una marca en línia que ven kits per teixir i llanes naturals a nivell mundial. En menys d’una dècada, WAK s’ha convertit en una empresa amb 28 treballadors i de més de 10 milions d’euros de facturació, dels quals el 94% vénen de fora d’Espanya, i de la qual Pepita és la seva CEO.
Pepita, a través de WAK, pretén recuperar la tradició antiga d’aprendre a teixir llana, una activitat entretinguda i relaxant que, des de fa uns anys, s’ha convertit en una moda entre els més «trendy», bohemis i cosmopolites en ciutats com París o Nova York (més del 30% dels ingressos de WAK provenen del mercat nord-americà).
Premis FPdGi
Després de conèixer el nom dels guanyadors de les categories Recerca Científica – que ha reconegut al químic Rubén Darío Costa Riquelme -; Social – que ha destacat la trajectòria de l’innovador tecnològic Guillermo Martínez -; Arts i Lletres – premiant el realitzador i director de cinema Guillermo García -, i Empresa -posant en valor la trajectòria de Maria José Marín Rey-Stolle; la reunió del jurat Internacional se celebrarà al llarg del mes de maig.
Aquest any, la Fundació celebra l’onzena edició d’aquests guardons dotats amb 20.000 euros i que reconeixen la trajectòria de cinc joves que hagin destacat per la seva actitud emprenedora i innovadora, així com per la seva capacitat de transformació, augmentant la seva visibilitat i presència social.
La FPdGi reafirma amb els Premis el seu compromís amb la construcció d’una societat en què formació, esforç i talent garanteixin oportunitats de futur per als joves. La FPdGi és una fundació privada que compta amb el suport de prop de 90 empreses i organitzacions, i que aspira a ser un referent a nivell estatal en el suport als joves en el seu desenvolupament professional i personal, posant un interès especial en la detecció de joves amb talent que serveixin de referents contemporanis (Premis FPdGi), així com amb programes per a la millora de l’ocupabilitat («Rescatadors de talent») i el desenvolupament professional de futurs docents («Generació docents»).